Jumaat, 11 Julai 2014

Purple is Ungu

Bismillah..

Sejak akhir-akhir ni baru, perhatian ku ditarik-tarik oleh satu warna yg ku tak pernah biasakan pun sebelum ni. Sebelum ni, waktu duduk di Mega, ada seorang senior yg purpleholic. Kalau boleh, semuanya nak ungu. Strap hp dia pun ungu. Comel.
Sekarang, baru ku sedar salah satu warna ciptaan Allah ni begitu lembut 'rasa'nya, cantik!
Jom tengok Pesona Purple utk entri kali ni. Santai yuk

Kebiasaannya org yg menyukai warna ungu dikatakan tidak ragu-ragu tentang masa depan mereka (ada matlamat)
Jugs dikatakan seorang yg akan memberikan yg terbaik atas setiap apa yg dia buat


Ungu dikaitkan dengan gabungan biru dan merah.

Ungu sebenar gabungan warna magenta + violet
Warna ungu dikaitkan dengan janda. erk? Apakah??

Apa-apa pun, warna membantu kita dalam menguatkan memori dan juga ianya membantu dari segi kawalan stress. Mainan warna yg lembut dan sesuai pada dinding rumah boleh memainkan mood penghuninya dan ungu adalah salah satu pilihan terbaik!

JENIS-JENIS WARNA UNGU

:: Lavender
:: Thistle
:: Plum
:: Violet
:: Orchid
:: Fuchsia
:: Magenta
:: Medium Orchid
:: Medium Purple
:: Blue Violet
:: Dark Violet
:: Dark Orchid
:: Dark Magenta
:: Purple
:: Indigo
:: Slateblue
:: Dark Slateblue


Ugh.. Banyaknya T-T hebatnya Allah! Kan kan?! Macam-macam warna ungu. Belum lagi yg kita tak discover lagi.



Salam.. Jangan lupa
Allah Mencintaimu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas kunjungan (^^,)
Sila-silalah tinggalkanlah jejak kalian di sini
supaya mudah ku membuat kunjungan semula.