Rabu, 8 Oktober 2014

Giveaway | Blogger Area Megass Giveaway #3

Bismillah..

Waktu pertama kali mulakan merangkak langkahan blogwalking, macam tak tahu mana nak mula sebab bukan semua blog muncul di page pertama dalam carian google walaupun blog yang best. Jejak menjejak dari blog ke blog melalui bloglist orang lain. Kemudian menjejak dalam ruangan komen blog lain.

Dari blog Hazanis yang manis, akhirnya membawa ku kepada.... ini! Blog En Hussien Rider yang kemas susun atur blognya. Geram pula tengok huruf di nama blog HR yang muncul satu-satu tu.



Haa.. kenapa ku join? Sebab antara GA yang complicated syaratnya. Punyalah banyak blog yang kena follow. BW-lah sampai muntah *seret dahi* ini memang Megasss punya GA kan?

Baru separuh dari syarat. Nanti internet dah baik sikit dari batuk terjungket-jungket, ku akan habiskan yang separuh lagi. Rasa ralat pulak kalau setakat follow je tapi tak usha dan tak godek-godek 'almari buku' tuan rumah yang dah susah payah berkongsi entri.

Ada blog yang penuh isi, ada yang penuh cerita tak kurang juga dengan celoteh santai. Itu semua hak masing-masing dan ku dengan senang hati meletakkan mereka di laluan BW yang akan datang. Buat semua blogger yg ku mungkin follow saja tanpa tinggalkan jejak, ada masa ku akan tinggalkan juga sebarang dua tapak kaki di rumah kalian :) sudahlah masuk tak bagi salam, kan?

Terima kasih juga kerana menjadi sponsor dan pengendali GA ni. Semoga ada tuah menyebelahi.. Eh? Baru perasan, tak tengok lagi list hadiahnya! *tamak bloglist*

"Sesiapa yang menghiburkan sesama insan, maka Allah akan menghiburkannya, InshaAllah!"

ok, nak pergi usha senarai hadiah. Dan, yang tak ikut lagi GA ni, jomlah sama-sama kita peningkan mereka semua untuk pilih pemenangnya :) untuk syarat penuh, sila klikk! banner ya.

Selamat ber-blog!

** [no.] adalah bil. ku yg ke berapa ya :)

:: Bloggerss ::


[ Part 1]

Tuan BloggerArea [follow] Husein Rider [80], Nisa Ahmad [follow], Cik Itah [552], Tasha Aqisha [670], Aimi Syafiqah [2,782circles] *tak pasti follower ke berapaGnor Gnur [288], Siti Mastura [follow], Eshamz Halim [by email & follow], Norhasniza Khalid [follow], Asha Lya [follow], Linz Shopee [109], Noridayu Zan [follow!], Ruqaiyah Amanina [follow!],Syahoney Kitty [follow!], Cynta Ieda [follow!], Anies [follow!], Syaz  [follow!], Nur Hayati [follow], Mar Mansor [follow], Nadyya Shafiqa [409], Maisarah [follow], Noor Rasyidah [1.2k], Emi Amirah [follow], Meura Metsu [follow], Rara Farhana [follow], Vee Sandi [448], Karya Mahirah [follow], Naniey Jemey [442], Afzal [follow]Eyfa Writter [follow], Kiera Rashid [258]Norihan Yusuf [217], Farahuda Hud [2972], Lyn Cellmaxx M'sia [377], Maz Izza [follow]Shamiera Osment [113], Cik Siti [1315]Ayra Ihya [follow], Puteri Memory [259], Hazanis Blogspot [5729], Jom Join Blogwalking [rupanya group fb], Fatihah Fazlin [follow]Nur Syafiqah & Nur Liyana [follow], Farhana Ramlan  [follow], Cik Mun [follow], Ieta Mat Sa'ad [follow], Jari Manis [follow], Papa Blogger [follow], Kyle Kesha [follow], Zayani Zulkiffli [follow]Wardrobe Hanger [1079] dan Fatihah Zainal [106].

Antara blog yang ku suka tengok, sedap mata memandang adalah blog Nisa Ahmad, Aimi Syafiqah. Blog Syahoney Kitty pulak meriah betul dgn Hello Kitty tu. Siap ada Hello Kitty sambut kita datang kat muka pintu blog :) dan entri ttg Kek Panda.. rasa macam sedaplah pulak! Rupanya untuk panda(=_=")

UPDATE :
Beralih pada Bear Cbox Nur Hayati, cute je. Sesuai dengan background wallpaper. Tak messy (^^,) jogging di blog Rara Farhana, tersentuh pulak dgn heartstring OST instrumental tu.. siap ada feeling-feeling winter dengan salji berguguran. terima kasihlah buat feeling pagi-pagi walaupun terkejut jugaklah mulanya. Blog Akak Vee Sandi memang banyak informasi dan tertarik dgn artikel 'rangsangan otak bayi' dan 'jangan malu menjilat jari'. Terima kasih sudi berkongsi info yang memang bermanfaat ya, Kak Vee. Mama Farhanah aka Akak Norihan Yusuf punya blog soft pink. Rasa macam nak pink pulak *grin* Zon comel di Maz Izza. Bila dah klikkk! link blog tu, kena rasa comel. kalau tak, lambat loading :)  blog Ayra Ihya ada pintu gerbang kena tekan 'doorbell' dulu. kreatif. masuk-masuk, bintang jatuh-jatuh dah macam orang tabur bunga waktu kahwin tu. Terima kasihlah sambut ku macam tu sekali (perasan sikitt) Kak Farhana Ramlan nak buka kedai dah.. bestnya tengok orang dah mencapai impian masing-masing.. bilalah giliran ku pulak (T__T) 

uggh.. kena sambung part 3 sebab masa yang terhad. ada masa, singgah lagi senarai di atas tu. harap sempat sebelum tarikh tutup. Ramai yg ku hanya follow tanpa jejak. ada juga hanya di Shoutbox. Ada kelapangan, ku blogcrawling lagi :)

TERIMA KASIH SEMUA (^^,) *stress atas hal yang mendatang..Ya Allah, tolong...*


UPDATE BW PART 3 :

Baru start nak lengkapkan syarat, aduh. terbuka pula blog Kak Eita Mat Sa'ad, pengusaha yang berjaya! Sedapnya chocoletto tu.. siapa dah rasa? Kak Ieta, free postage please... *grin* belum masuk lagi dengan tepung cheese dan mashed potato. lenyek-lenyek, makan. Semoga terus sukses ya, Kak Ieta!
Akak Jari Manis, seorang traveller! Rezeki, kan? Cantik Wardrobe Hanger punya galeri :) susah nak jumpa fesyen yg menepati syariat sekarang. Ya, yang menutup aurat ada tapi 'bocor' tang syariat.

dan pada yg tidak disebut, maaflahhh.. banyak sangat blognya. Terima kasih menjadi sponsor, memberi peluang ku berkunjung ke banyak destinasi (^^,)
[ Part 2 - sponsor]

Azlan Strider [follow]Ixbarr Abdullah [follow], Khir Khalid [follow], Kyra Hizrina [follow], Ae Noyou [144].

:: Insta's ::

---
@papabloggerdotmy [261],  @shamieraosment [570], @fatiha_zainal [119], @moshikawaiishop_ [1347], @rexylla_blogshop [254],@farame_  [941req]@misjarimanis [60req], @khalidkyle [34,870req], @nisablogwriter [192], @sueashalya [143], @thehayati [1494req], @farhanaramlan [231],@rubyismail2 [552req], @nzayaniz [445].

p/s :ughh.. tak sempat nak usha lebih-lebih sebab terlalu byk acc tapi kebanyakannya private (req)
maaf follow saja tanpa jejak. Nanti dapat android baru, saya scroll sampai bawah ya :)

:: Facebookers ::

1) 1.2k
2) 1.9k
3) 462f
4) 353f
5) 350f
6) 398f
7) 89f
8) 494f
9) 3.4k
10) 637

 OPTIONAL FANPAGE

LIKE SEMUA :)

:: Tweeting ::

[ok, tak ada acc Twitter ] (=_=")

**percaya atau tidak.. bila dah lengkapkan syarat baru nmak pergi jengah list hadiah.. lupa (+.+")




Salam. Jangan lupa,
Allah Mencintaimu..


8 ulasan:

  1. Terima kasih kerana join. Good Luck yerr..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih juga atas peluang ni :) harap sempatlah penuhi syarat sebelum tarikh tutup *pitam*

      Padam
  2. done follow back ... thanks join . semoga berjaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas kunjungan :) dan entri2 akak yg banyak membantu. Ya, semoga berjaya juga buat akak dunia akhirat

      Padam
  3. Good luck ye Zin..sis JM salah sorang sponsor utk GA nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih jd sponsor. dapat jumpa blog akak

      Padam
  4. Hai , Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Cik Adda singgah , jemput join & singgah yea . And Goodluck :)
    Blogger Area Mega Giveaway(30oct)
    GA by mamanizacom (10 Nov)

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan (^^,)
Sila-silalah tinggalkanlah jejak kalian di sini
supaya mudah ku membuat kunjungan semula.