Jumaat, 9 Januari 2015

Mini Lucky Draw | Blog XDrama Queen #3

Bismillah..



[ Banner ]




Sudah nama pun LUCKY DRAW, memang tunggu tuah sajalah untuk permulaan 2105 ni. Alhamdulillah ada menerima beberapa keputusan Giveaway yang berjaya menambah semangat 2015.

Ini merupakan kali ketiga Lucky Draw empunya blog diadakan. Rajin betul dan sangat menghargainya (^^,) tidak salah mencuba nasib.

Bila tengok senarai hadiahnya, ternampak perkataan Que Puteh. Teringat waktu menonton Gegar Vaganza Akhir, pertama kali tengok program realiti dari awal red carpet hinggalah saat 'alamran-tak-kena-masa' tu. Tertarik nak tengok tu sebab ada segmen tunjuk piring kat perut Red Carpet tu la.

Setiap kali iklan dan setiap kali rancangan nak mula, mesti ada mukaa makcik tu. Memang putih pun. Sesuailah dengan produknya. Segan dengan makcik. Lagi ohsem dari ku yang masih 20-an ni (T___T)"

Tengah tengok tu, salah seorang dari kami bersuara, "Eee.. asyik muka makcik ni je. Nyampess dah."

Encik Q yang baru kebah dari demam terus menyampuk, "Dia memang nak bagi oran gmenyampah pun sebab manusia ni, apa yang dia menyampah dan meluat tu lekat kat hati dia. Inilah strategi perniagaan."

"Oh, kisahnya?" ku mengangkat kening.

"Dah tu, pakcik D'Herbs tu, dia saja ke nak mengada dengan lenggok dia. Eee.. muka putih, tangan hitam.."

google

Tergelak ku mendengar ajukan iklan yang memang meninggalkan kesan tu. Deep sungguh kata orang fb. Bermacam-macam strategi orang pakai untuk beri kesan pada penonton.

Apa-apa pun, semoga semuanya dipulangkan semula pada Allah, Pemberi Rezeki.

psstt.. tak masuk kerja lagi. Anak pula demam..

 Salam. 
Allah itu ada. Kita yang selalu lupa.

11 ulasan:

  1. selamat bersegmen ira :) semoga tahun baru ni membawa tuah ye hehe

    BalasPadam
  2. @afzalsukasuki mestilah mengharap tuah di tahun ini. Aaminn

    @tenkubutang kena join sekali lagi best

    @nurinani tkasih. mesti join sekali kan?

    BalasPadam
  3. biasa kalau ada lucky draw, kekadang je sis JM lucky..so semoga Zinnirah berjaya utk segmen yg ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita pun x selalunya bertuah (=___=)" tapi tamak nak jugak

      Padam
  4. mmg rasa annoying iklan Qu putih tu hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasa macam nak cubit je pipi makcik tu kan. hehe

      Padam
  5. Hi .. Blog walking dari segmen yang sama ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat & dimurahkan rezeki ...

    BalasPadam
  6. Hai. Selamat petang. Semoga berjaya untuk segmen ni yer :) Saya singgah dari segmen sama..
    http://www.syahidahfadilah.com/2015/01/mini-lucky-draw-blog-xdramaqueen-3.html

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan (^^,)
Sila-silalah tinggalkanlah jejak kalian di sini
supaya mudah ku membuat kunjungan semula.