Jumaat, 15 Mei 2015

Trailer | Pesan Dari Tuhan, Platform AlHijrah

Bismillah.

[ Trailer : Pesan Dari Tuhan ]




Baru nak update sedangkan orang lain dah tonton pun tapi sebab ku sukakan trailer filem pendek ini, makanya ku abadikan di sini. Buat kali kedua, kumpulan nasyid Generasi Harapan mempersembahkan filem pendek mereka.

Ku baru tonton sukuuuu cerita saja tapi trailer dia macam best je dari naskhah pertama diorang, Nurul Iman. Lokasinya di luarnegara.


album yang diterbitkan seiring dengan filem pendek ini.

Jika kalian memandang secara teknikalnya, memang masih ada kelemahan. Mereka mempunyai batasan peralatan yang terbatas apalagi mereka berada di luarnegara, berbanding dengan filem Nurul Iman yang mana audionya lebih baik.

Tapi jika diteliti dari mesejnya, sangat padat. Tangkap leleh.. Jadi, bukakan hati anda dan lapangkan fikiran sebelum menonton kerana kalian pasti tersentuh dengan mesej yang ada.

Semoga Allah membuka laluan dan bantuan untuk mereka mencetuskan filem yang lebih gempak, sarat dan hebat dari segi penyampaian, media dan susun aturnya.




siri pertama.
Ikhlas dan Kaya Hati air tangan AGH.

Harap nanti akan terpilih juga untuk disiarkan di Platform saluran TvAlhijrah yang disiarkan setiap Sabtu, 9.00 malam yang menampilkan siri-siri drama pendek hasil karya anak tempatan. fobia dengan tomato yang mana salah satu daripada anak tempatan itu adalah hasil seni Akademi Generasi Harapan. Peminat ni! Drama pendek mereka kebanyakannya sangat padat dengan mesej.




UNTUK MEMBERI TIDAK PERLU MENJADI KAYA..
Jangan lupa tonton ya!

Kredit gambar dari Page Al Hijrah.
AAAP



2 ulasan:

  1. sis JM pun belum tonton lagi...baru tahu

    BalasPadam
  2. banyak pengajaran dan pedoman yang didapati (=

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan (^^,)
Sila-silalah tinggalkanlah jejak kalian di sini
supaya mudah ku membuat kunjungan semula.