Selasa, 30 Jun 2015

Resepi | Koleksi Biskut/Kuih Raya

Bismillah..


Save and share. Penuh memori hp. Semoga bermanfaat bersama. Kredit pada tuan empunya resepi dan tukang edit.

[ Resepi ]













First Giveaway | By Cik Itah | ramaramapendek

Bismillah..

Kenal Cik Ita ni beberapa waktu dulu dan skrg hanya follow up di fb lagi-lagi kisah cintun dengan suaminya Encik BloggerArea. Cinta jarak jauh katakan.. ^^

[ Banner ]




Bismillahirahmanirrahim. First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek adalah giveaway pertama aku, diharapkan ada blogger yang sudi join dan memeriahkan giveaway ini. Hadiahnya tidaklah segempak mana. Simple saja :). Giveaway ini disponsorkan oleh aku sendiri dan dua orang blogger yang menawarkan diri untuk jadi sponsor iaitu blogger Mira Syaa dan blogger Ruqaiyah Amanina

Syarat giveaway :

1. Buat entri bertajuk "First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek".

2. Copy banner diatas, pastekan dalam entri korang dan backlinkkan ke entri ini.

Cara copy gambar :
Klik kanan - Save Image as - simpan dekat mana-mana folder korang dan upload dalam entri
atau
Klik kanan - copy image location - upload from url

3. Tinggalkan link entri penyertaan korang ke ruangan komen entri ini.

4. Follow blog


5. Like page


6. Follow Instagram (Optional)


Nota* Mohon semua peserta untuk jujur dan ikut semua syarat giveaway ya. Tak mau tipu-tipu. Kalau ada nak tanya apa-apa boleh PM aku dekat facebook [Cik Itah] atau email [itahpkk@gmail.com]  Terima kasih :)

Nota* Syarat follow/like/add akaun Facebook/Twitter/Instagram dikecualikan buat mereka yang memang takda akaun sahaja, yang ada akaun tolong jujur. tQ !

Selamat memeriahkan giveaway. Terima kasih :)

Raya Giveaway | by Sally Samsaiman"

Bismillah..

Masalah Gmail dah selesai.. masa untuk rebut peluang sebelum lepaskan 'anak-anak itik' yang dah membesar dalam draft.

[ Banner ]



Syarat-syaratnya:

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Raya Giveaway by Sally Samsaiman"
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini.
3. Follow Blog (selesai)

4. Follow Instagram (3/3)

5. Like Fanpage (4/4)

Giveaway | 2nd Anniversary Yana & Dean

Bismillah..

Pembuka kata entri untuk Ramadhan kali ini yang banyak tersimpan di dalam draft tanpa dijenguk. Rasanya dah beberapa kali ikut Giveaway dari Yana Pink Blossom yang pemurah nak buat Giveaway. Memang seronok dapat hiburkan orang. ^^

[ Giveaway ]


Assalamualaikum w.b.t.

1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2015 : Alhamdulillah, hari ni genap 2 tahun usia perkahwinan Yana dengan Mr.Yogi. Suka, duka, masam, manis...berjaya ditempuhi bersama. Tapi masih jauh lagi perjalanan kami. Ulangtahun ke-2 pun, kami masih lagi berdua. Insyaallah...berkat doa berterusan daripada kami berdua, daripada ahli keluarga dan semua yang mengenali, manalah taw bila tiba waktunya nanti kan. 

Hari ini juga, dengan kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan 

SENARAI HADIAH :

Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)
Wang Tunai RM20 x 1 pemenang
Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang
Sekotak mineral coffee x 1 pemenang
BVR Collagen x 1 pemenang
Topup RM5 x 1 pemenang
Jeju Mask x 3 pemenang
Keychain Sarawak x 3 pemenang
*Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan menggalakkan (^^,)

TARIKH GIVEAWAY : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015
AAAP